Stefania Orselli

Stefania OrseliStefania Orselli afgestudeerd in piano cum laude in 1990 van het Conservatorium "L. Boccherini" in Lucca met Rossana Bottai.

Winnaar van diverse nationale competities, in 1993 won ze de volgende beurzen voor kamermuziek specialisatie diploma aan de "Scuola di Alto Perfezionamento Musicale" in Saluzzo (Italië), kamermuziek voor Trio op de "Scuola di musica" in Fiesole met de Trio van Triëst en de specialisatiecursus voor piano meesters theater assistenten in het "Teatro Verdi" in Pisa.

Ze werkte als een piano assistent bij de Mastercursussen bij de Stichting "A.Toscanini" in Parma, Hindemith Foundation in Blonay (Zwitserland) met Arlequin Ensemble, theater G.Verdi in Salerno, Ticino Musica in Locarno (Zwitserland) en vele anderen.

Sinds 1998 werkt ze als pianist in het "Clairiere" koor - Conservatorio della Svizzera Italiana in Lugano, met wie ze cd's opnam en voert concerten.

Ze trad op als solist en kamer musicus in concerten en festival: Ticino Music Festival in Ascona (Zwitserland), Radio Festival "Novecento e Presente" in Lugano (Zwitserland), Montreux internationale Festival "Crescendo Musicale "van de" orkest Verdi Foundation"in Milaan, Summer Music Festival in Fiesole (Florence),"Armunia Festival"in Castiglioncello (Italië)," Il volto riscoperto della musica "in Milaan"Festival Debussy"in Como,"Verbania Musica","Luoghi da ascoltare"(Zwitserland), " ik colori della musica " in Lucca,"Boccherini Open Music Festival " in Lucca, Maccagno Lake Festival, " Frescobaldi Duo Piano Festival " in Ferrara.

Sinds 2008 is ze piano docent aan de "Conservatorio della Svizzera Italiana" in Lugano (Zwitserland).